Kalibraties ijkgewichten

Al jarenlang is Eegema dé vaste partner voor het kalibreren van ijkgewichten. Tijdens het kalibratie-proces worden uw gewichten nauwkeurig en exact door ons gemeten. Afhankelijk van de resultaten worden de ijkgewichten aansluitend gejusteerd.

ISO 17025 certificering

Eegema is sinds 1994 voor de certificering van ijkgewichten geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie*. De ISO 17025 certificering, die wij voor uw gewichten kunnen verzorgen, verschaft de zekerheid dat uw geteste gewichten voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving en dus herleidbaar kunnen worden ingezet.

Kalibratie t/m 2500 kg

Als enige bedrijf in Nederland is Eegema bevoegd ISO 17025 gecertificeerde kalibraties uit te voeren vanaf één mg tot en met 2500 kg. En daar zijn wij trots op! Om dit op een juiste manier te kunnen doen beschikken wij over goed ingerichte weegkamers met verschillende balansen voor de kalibratie van kleinere gewichten. De grotere gewichten kalibreren wij in onze speciaal hiervoor ingerichte weeghal. Hier hebben wij de beschikking over diverse zwaardere balansen met een bereik tot 2500 kg.

Klasse M1, F2 en F1

Voor een juiste kalibratie van gewichten is het belangrijk te weten binnen welke klasse uw gewichten vallen. Klasse M1 gewichten vallen onder de categorie ‘industrie’, klasse F1 en F2 gewichten worden gebruikt in laboratoria. Twijfelt u over de klasse van uw gewichten? In onderstaand document vindt u een eenvoudig schema waarmee u zelf kunt bepalen binnen welke klasse uw gewichten vallen. Uiteraard kunt u ook te allen tijde contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.

* onder nummer K081

Persoonlijk contact

"Wij staan klaar voor al uw vragen!"