Over Eegema

Dé vaste partner voor het certificeren en reviseren van ijkgewichten

Al jarenlang is Eegema dé vaste partner voor het certificeren en reviseren van ijkgewichten.
Dit doen wij op een verantwoorde en gecontroleerde manier.

Als enige bedrijf in Nederland zijn wij bevoegd ISO 17025 gecertificeerde kalibraties uit te voeren vanaf één mg tot en met 2500 kg. En daar zijn wij trots op!

Ook wanneer uw test- of ijkgewichten toe zijn aan een opknapbeurt bent u bij ons aan het juiste adres. De werkplaats van Eegema is namelijk compleet ingericht om uw gewichten er weer als nieuw uit te laten zien.

----------------------------------------------------------------------------

Historie Eegema B.V.

Het bedrijf Eegema B.V. kent een lange, interessante voorgeschiedenis. Opgericht in 1966 door de heer Verhagen uit Brielle, die hierin de mogelijkheid zag ‘zijn kinderen te kunnen laten studeren’. Het bedrijf richtte zich op de productie van ijkgewichten volgens de geldende internationale standaarden.

Enthousiaste opvolger

15 jaar later, in 1979, wordt Eegema verkocht aan dhr. P.C. Heezen die, als praktijkleraar Metaal aan de Havenvakschool, een grote affiniteit had met metaalbewerking. Slechts twee maanden na de aankoop van Eegema overleed dhr. Heezen onverwachts. Gelukkig kreeg het bedrijf een enthousiaste opvolger in de vorm van zijn oudste zoon, Ted Heezen.

eegema hist 1979tekst

Na een paar jaar vanuit Rhoon te hebben gewerkt werd het tijd voor een echte werkplaats, compleet ingericht om ook kalibraties van ijkgewichten uit te voeren. Het nieuwe bedrijfspand werd opgezet in het Brabantse Zevenbergen.

 

Certificering van ijkgewichten

Aanvankelijk legde onze firma zich toe op de productie en revisie van ijkgewichten, maar al snel werd de certificering van ijkgewichten steeds belangrijker. Groeiend specialisme leidde ertoe dat Eegema in 1994 een NKO-certificering verkreeg, later RvA-accreditatie.

Onbetwist marktleider

In 1995 ontwikkelde de heer Heezen een balans voor de kalibraties van 500 en 1000 kg waarmee Eegema met ongekende grote precisie kalibratie's mocht en kon uitvoeren. Als onbetwist marktleider van Nederland werd binnen afzienbare tijd uitgeweken naar de Belgische markt.

 

Uitbreiding Eegema B.V.

In 1999 volgde een verhuizing naar het huidige pand met een weeghal, twee meetkamers en een hal voor revisie en opslag.

 

 

foto-pand

Nieuws

30 november 2015 - Eegema

Sinds de oprichting van Eegema hebben wij het vertrouwde logo. Ons bedrijf, dat zich richt op de productie en certificering van ijkgewichten volgens de geldende internationale standaarden, is gedurende de jaren doorgegroeid tot onbetwist marktleider in Nederland en bestrijkt nu de gehele Benelux. Nieuwe testgewichten voor verhuur en verkoop: nog makkelijker te stapelen en te […]

Lees meer..

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Vul dan uw emailadres hier onder in en ontvang al onze acties meteen in uw mailbox!

Persoonlijk contact

"Wij staan klaar voor al uw vragen!"